parkeergelegenheid

Beste ouders en verzorgers,

De donkere en natte dagen zijn weer aangebroken en we begrijpen dat u uw zoon of dochter daarom naar de scouting brengt met de auto. Helaas betekent dit ook een grote verkeers- en parkeerdrukte op de visdonkseweg.

Om de veiligheid van u en uw kinderen te verbeteren willen we u vriendelijk verzoeken om vanaf heden uw auto op de parkeerplaats bij de Lodge weg te zetten. In samenspraak met de gemeente is er een doorgang gecreëerd richting ons HK. Deze is te bereiken via de rechterachterzijde van de parkeerplaats (zie foto). Het HK is dus voortaan ook via de achterzijde te bereiken.

Mocht u uw zoon of dochter op de fiets brengen dan kunt u natuurlijk gebruik blijven maken van de toegangspoort aan de visdonkseweg.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Het bestuur en leiding.

Opruimacties op landgoed visdonk door scouting St. Jan
Natuurmonumenten heeft afspraken gemaakt met Scouting St. Jan uit Roosendaal om zwerfvuil te verzamelen in Landgoed Visdonk. De jeugdleden trokken er onlangs erop uit om het landgoed te ontdoen van zwerfafval. Het clubgebouw van de Scouting, ligt direct in de omgeving van Landgoed Visdonk. De bedoeling is dat de groep tweemaal per jaar grote opruiming houdt. Bijkomend voordeel is dat de jongeren leren beseffen dat je geen troep in de natuur moet achterlaten.

Samenwerking
Natuurmonumenten is blij met deze samenwerking. Boswachter Martin Mos over deze activiteit: 'Het is een goede zaak, dat dit structureel gebeurt. Met de halfjaarlijkse actie wil de scoutinggroep laten zien dat zij zich inzetten voor het behoud van de natuur zoals die hoort te zijn: zonder zwerfafval. We hebben de nodige materialen zoals grijpstokken en afvalzakken ter beschikking gesteld. Er is gewerkt op twee locaties; het Sterrenbos en het Speelbos, deze liggen in de buurt van het Thee-Huis. In totaal werden er 10 zakken met zwerfafval verzameld.

natuurmonumenten

Op zaterdag 6 april is tijdens de klusdag het nodige schilderwerk gedaan. Met de ouders van onze leden, vrienden van scouting St. Jan en stafleden is deze dag behoorlijk wat werk verzet.
Het resultaat van een productieve maar vooral ook een gezellige dag zal nog lang zichtbaar blijven.
Scouting St. Jan bedankt daarom ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit geweldige resultaat.

klusdag 2013
Meer foto's in ons Foto album...

Beste Leden en Scoutvrienden,

vriendjesdag 2013

Iedere zaterdag komen jullie naar Scouting St. Jan om actieve spellen te spelen, prachtige knutselwerken te maken, of een complete keuken te bouwen en vervolgens te koken als sterren. Op 27 april kunnen jullie aan al jullie vrienden en vriendinnetjes laten zien waarom!

Tijdens de Vriendjesdag mogen jullie vriendjes en vriendinnetjes komen kijken op de scouting en mee spelen met wat jullie al zo lang leuk vinden! Vanaf 12.00 starten wij met een super programma. Wat het programma precies is houden wij nog even geheim.

Één ding kunnen wij al wel verklappen: Vanaf dit jaar vieren wij Koningsdag! Daarom vieren wij deze zaterdag ook geheel in stijl: ORANJE BOVEN! Verkleed je dus oranje en vier met ons mee!

Helaas is deze dag alweer om 17.00 afgelopen en kunnen jullie weer opgehaald worden. Dus nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit om een middag mee te doen met wat Scouting St. Jan zo leuk maakt!

Wij hopen jullie dan allemaal te zien!

Met vriendelijke groeten,
Commissie Vriendjesdag
Scouting St. Jan

Welkom op onze nieuwe website.

Met deze website kan onze scoutinggroep de leden meer bieden dan met de vorige site. Er is nu ook de mogelijkheid voor leden om zichzelf te registreren en na goedkeuring (er wordt gecontroleerd of de persoon die zich aanmeld ook echt lid is van onze vereniging) in te loggen. Na inloggen zijn er pagina's zichtbaar die publiek niet toegankelijk zijn. Afhankelijk van de speltak en lid of leiding is dit meer of minder.

Wij hopen dat jullie onze nieuwe website als prettig ervaren.

Op basis van de 'scoutingregels' bekleden bestuursleden drie jaar een functie, waarna ze zich opnieuw verkiesbaar kunnen stellen. Het moment waarop de zittingsperiode van een bestuurslid afloopt, is voor bestuursleden altijd een moment om na te denken of de ambitie en tijd nog voldoende is om er weer drie jaar voor 200% voor te gaan.

In 2011 hebben drie bestuursleden helaas besloten om zich per 31 december 2011 niet opnieuw kandidaat te stellen voor hun bestuursfunctie. In de groepsraad van 16 december jl. hebben zich gelukkig drie stafleden kandidaat gesteld om de vrijgekomen bestuursfuncties in te vullen vanaf 1 januari jl. De groepsraad heeft hier vol vertrouwen haar goedkeuring aan gegeven. Dit betekent dat de volgende functies vanaf 2012 als volgt worden ingevuld:

Functie Tot 31-12-2011 Vanaf 01-01-2012
Voorzitter Dennis Leus Martijn Sprenkels
Secretaris Dennis Claassen Bob Hagenaars
Groepsbegeleider Larissa Matthijssen Marieke Labruyere

Voor zowel Dennis Leus als Larissa Matthijssen betekent dit dat zij na meer dan 30 jaar lidmaatschap van St. Jan (zowel als jeugd-, staf- en bestuurslid) een einde komt aan hun actieve betrokkenheid bij St. Jan. Uiteraard hebben wij hen reeds op gepaste wijze bedankt voor zijn jarenlange inzet voor St. Jan en de fantastische momenten die we met en mede dankzij hen hebben mogen beleven. Ook via deze brief willen we hen nogmaals enorm bedanken voor alles wat hun voor St. Jan hebben gedaan!

Wij denken en verwachten met de nieuwe invulling van de bestuurlijke taken de kwaliteit en het "gezicht" van St. Jan te blijven behouden en zullen, zoals u van ons gewend bent, ieder weekend blijven zorgen voor de meest fantastische programma's voor onze leden.

Bestuur en leiding van Scouting St. Jan

Hugo Bruinincx (23 jr.)

Tommy van Poppelen (23 sep)
Jelle van Sprundel (25 sep)